Nova vest
Tenis

Subota, 28.05.2011.

10:59

Troicki na Marija u osmini finala

Srpski teniser Viktor Troicki plasirao se u osminu finala Rolan Garosa i tako ostvario najbolji plasman u karijeri na nekom od Gren slemova.Dolgopolova.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Troicki je u trećem kolu slavio protiv Ukrajinca Aleksandra Dolgopolova sa 6:4, 3:6, 6:3, 6:4, posle dva sata i 45 minuta.

U borbi za plasman u četvrtfinale Troicki će igrati sa Britancem Endijem Marijem, koji je pobedio Mihaela Berera iz Nemačke sa 6:2, 6:3, 6:2.

Na početku susreta obojica tenisera su bez većih problema osvajači svoje servis gemove. Sve se promenilo u petom, kada je Troicki iskoristio priliku za brejk i poveo sa 3:2. Ukrajinac je odmah uzvratio, a potom teniseru dozvolio da ponovo dođe do šanse da mu oduzme servis. Troicki je u narednom gemu prekinuo seriju Ukrajinca, a potom je uz još jedan brejk i siguran servis gem došao do prvog seta sa 6:4.

Troicki je u prvom gemu drugog seta imao priliku za brejk, ali je nije iskoristio, pa je Dolgopolov poveo sa 1:0. Ukrajinski teniser je u narednom gemu napravio brejk, a uz servis gem povećao svoju prednost na 3:0. Njegovu seriju Troicki je prekinuo u četvrtom gemu, a vrlo brzo je uz vraćen brejk izjednačio. Ipak, Dolgopolov je ponovo bio siguran pri svom servisu za 4:3, a potom se ponovo probudio i uz istu igru od nekoliko gemova ranije i greške Troickog izjednačio u setovima.

Posle nekoliko gemova u kojima nije bilo problema ni za jednog tenisera pri servisima, Troicki je u četvrtom došao do brejka za 3:1. Potom je nastavio sa sigurnom igrom i potom protivniku dozvolio da osvoji samo dva gema za vođstvo u setovima od 2:1.

U četvrtom setu, Troicki je bolje koristio svoje šanse i posle šest gemova bez brejkova, u sedmom je uspeo da oduzme servis Dolgopolovu za 4:3. U narednim trenucima obojica su osvajali gemove na svojim servisima, a pri rezultatu 5:3 Troicki je imao čak šest brejk i meč lopti, ali nije uspeo da ih iskoristi. Ipak, u sledećem gemu, prvu na svoj servis je realizovao i ostvario najbolji plasman na nekom od Gren slemova u karijeri do sada.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

40 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve